Thuiskomst van je baby voorbereiden

Last minute voorbereidingen

Het is gemakkelijk dat alles een beetje klaar is voordat je uitgerekend bent. Na je bevalling heb je namelijk al je tijd en energie nodig om te herstellen en om voor je baby te zorgen. Maak lijstjes. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Denk bijvoorbeeld aan een voorraad diepvriesmaaltijden voor die eerste week.

Herinneringen aan de geboorte

Vlak na de geboorte voel je je misschien niet erg fotogeniek. En een kiekje van vlak na de bevalling is het laatste wat je wilt. Maar foto’s zijn vaak mooie herinneringen.

  • Gebruik je camera dus om elk aspect van deze bijzondere dag vast te leggen. Een paar foto’s van na de bevalling zullen je later herinneren aan deze kostbare momenten.
  • Het is leuk om kostbare herinneringen te bewaren, zoals het ziekenhuisbandje van je baby, zijn eerste outfit toen hij naar huis ging, en de verzameling wenskaarten die je ontving. Droog bijvoorbeeld wat bloemen van een van je boeketten. Dit zijn eenvoudige herinneringen aan de geboorte en zullen later van onschatbare waarde zijn.

Welkom thuis, baby

Dit moment wordt door iedere mama anders beleefd. Met volgende tips kan je het een beetje voorbereiden. Je mag zeker niet vergeten, dat dit zowel voor jou, je partner, de andere kinderen van het gezin als je mini een nieuwe wereld is…

  • Probeer je huisje klaar te hebben voordat je gaat bevallen. Hierbij denk ik dan aan: een gevulde diepvries, kamertje met een opgemaakt bedje, pampertjes, tetradoeken, bodytjes, gewassen pyamatjes, bij borstvoeding de compresjes, bij flesvoeding gesteriliseerde flesjes, babyfoon, nachtlampje zodat je voor de nachtvoeding/verzorging het licht niet moet aandoen, verzorgingsproducten krijg je over het algemeen mee uit het ziekenhuis,…
  • Concentreer je na de bevalling maar op het herstellen en het leren kennen van je mini.
  • Weet dat je een paar dagen in je slaapkamer/huiskamer zult wonen. Je zult niet veel anders willen doen dan je baby voeden en slapen. Leg dus alle babyverzorgingsartikelen binnen handbereik naast je bed en/of zetel.
  • Gebruik rustgevende muziek en zachte verlichting voor ontspannen sfeer in je kamer. – Laat je partner even alles organiseren. Hij is deze dagen verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnenshuis.
  • Bezoekers kunnen best een of twee dagen wachten en ze hoeven niet te lang te blijven.
  • Vraag aan je mama of vriendin om langs te komen wanneer je mini slaapt, zodat je even kan genieten van een doucheke.
  • Heeft jouw kleintje nog een grote broer of zus die ook aandacht nodig heeft, bekijk met familie of vrienden dat ze een beetje kunnen opgevangen worden door hen. Bijvoorbeeld het afhalen aan school is een grote hulp,…
  • Neem genoeg rust, af en toe een beetje hulp vragen is ok, volg je gevoel en slaap maar wanneer je mini slaapt 😉
«Ga terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.